”Hvis det er bare én bok som kan hjelpe deg igjennom smerten ved et brudd, så er dette boken.” skriver Den amerikanske foreningen for humanistisk psykologi (Association for Humanistic Psychology) i sin omtale av Fra FORLATT til FRI og FORNØYD. Den er utgitt i store opplag i USA, og har hjulpet mange lesere til å komme over bruddet og igjen føle gleden over livet.

Hver eneste dag er det forhold som tar slutt. Det kan være ekteskap, samboerforhold eller ”bare” et kjæresteforhold. Sannsynligvis opplever minst én av partene dette som vanskelig. Ofte er det én som går, og den andre står forlatt igjen og har det virkelig vondt.

Er man den som er forlatt, er det ikke like lett å vite hvordan man skal komme seg igjennom smerten. Spørsmålene melder seg: Hvor skal man vende seg? Hvem skal man snakke med? Hvor lenge vil smerten vedvare? Er det lov å være sint? Hvorfor tok det slutt, og vil jeg noen gang lykkes i et forhold? Hva kan jeg gjøre for å komme over det?

Disse spørsmålene, og mange flere, gir Fra FORLATT til FRI og FORNØYD svar på, og hjelper den som er forlatt til å komme over ”sorgen som det ikke sendes blomster til”.

Fra FORLATT til FRI og FORNØYD tar deg gjennom stadiene fra erkjennelsen om at bruddet er et faktum, og til livet igjen smiler til deg og du er klar for et nytt, forpliktende forhold.

Forfatter av boken er Dwight Webb, psykolog og professor ved University of New Hampshire, USA, og som selv har blitt forlatt av en han elsket. Som fagmann har Webb en unik innsikt i prosessene enkeltmennesket går gjennom i en krisesituasjon. Han bygger på, og refererer til, teoretisk kunnskap på feltet samtidig som han har kunnet benytte seg av kollegers vennlige råd da han skrev boken.

Boken sammenføyer det seriøst faglige med den egenopplevde smerten når et forhold tar slutt. Den er delt inn i 15 kapitler med et forord, en innledning og en epilog. Tonen er lett og språket, som er beregnet på den allmenne leser, er uten mange vanskelige faguttrykk. Forfatteren inviterer leseren til å ta aktivt del i sin egen prosess ved å foreslå øvelser og å notere underveis.


Kommentarer

Fra FORLATT til FRI og FORNØYD — Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>