Bruce FisherBruce Fisher, Ed.D.

Bruce Fisher (1931-1998) vokste opp på en gård midt i USA, i Iowa, og var den første i sin familie til å ta en universitetsutdannelse.
Han tok sin doktorgrad innen familieterapi, og begynte utviklingen av ”gjenoppbyggings-modellen” allerede på 70-tallet. Dr. Fisher grunnla og ledet Familieopplæringssenteret (Boulder, Colorado), der han selv lærte opp tusenvis av terapeuter i denne metoden, og gjorde derved sitt til å forbedre tilværelsen for svært mange mennesker over hele verden.

Dr. Fisher var utøvende medlem av den amerikanske foreningen for familie- og samlivsterapeuter (The American Association for Marriage and Family Therapy), og en svært populær samlivsterapeut, forfatter og lærer. Hans ”Fishers skilsmissetilpasningsskala” er et internasjonalt anerkjent verktøy for å måle hvordan den enkelte som går igjennom en skilsmisse, tilpasser seg dette.

Enken etter Bruce, Nina Hart, er også familie- og samlivsterapeut, og hun har fortsatt med det arbeidet de hadde felles i over femten år.

 

Robert AlbertiRobert E. Alberti, Ph.D.

Robert E. Alberti er utdannet psykolog og familie- og samlivsterapeut. Han er medlem av den amerikanske psykolog foreningen (The American Psychological Association), og den amerikanske foreningen for familie- og samlivsterapeuter (The American Association for Marriage and Family Therapy).
Dr. Alberti er en av pionerene innen selvhjelpslitteratur og populærpsykologi, og har siden begynnelsen på 1970-tallet selv skrevet 8 bøker, og arbeider nå som forlagsredaktør for populærvitenskapelige psykologibøker. Flere av bøkene hans har oppnådd status som bestselgere.

Dr. Alberti er også kjent fra TV-opptredener i USA, blant annet på Oprah Winfrey Show. Han har også deltatt i mange radioprogrammer over hele USA, og bøkene hans er omtalt i både de store avisene som New York Times, Washington Post, og Los Angeles Times, så vel som i magasiner som Time Magazine, og et stort antall større og mindre aviser og blader.

Han har dessuten hatt lederfunksjoner i lokale krisehåndteringsteam. På fritiden er han en habil trombonist.


Kommentarer

Om forfatterne — Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>